2016. ápr 03.

Felsőkenő adalék a gázos autóba.

írta: Gazgeza
Felsőkenő adalék a gázos autóba.

Keni nem keni...

A felsőkenő rendszerek létjogosultsága a gázautókban a hazai autós körökben megosztja autógázhívők táborát. Bloggok fórumok, sorát olvasva, személyes beszélgetések, pro, kontra véleményeket hallgatva, videókat megnézve  én inkább személyes meggyőződésemet osztom meg. KELL ÉS KÉSZ!!! Ez NEM ELMÉLET, HANEM FIZIKA!!!

 A legfontosabb szempont a kenés: a légnemű, autógázban nincs kenőanyag.

A benzin üzemben a benzin injektorok befecskendezéskor a szívószelepre majdnem közvetlen szórja az üzemanyagot. Ez hűti a szelepet és nem engedi hogy a robbanáskor, (munka ütem) korom rakódjon a szeleptányéron.

A FELSŐKENŐ PONT EZT HELYETTESÍTI !

A kenőanyag egy csöpögtető rendszeren keresztül a szívócsonkon át jut be a motorba, állandó permetjével látja el a szelepet nedvességgel, ami nem engedi a lerakódások kialakulását, emellett, hogy a szelepet ért hidegebb olaj hűti is. 

Ezen kívül ha valaki megkapja a termékére Német Műszaki Ellenőrzési Szövetség (TÜV) áldását nekem garancia.

Na, nézzünk meg egy videót erről is

A végén jöjjön a matek:

 A felsőkenő beszerelése 20.-25 ezer forint között van. 1 liter adalék olaj 5-8 ezer között, Egy jól beállított olajzóval 1 liter folyadék kb. 15-20 ezer kilométert tud. Magával a gázzal ennyi idő alatt  több mint 100 000 forintot spóroltunk már. Akkor meg?  Ha már átalakíttattuk az autónkat gázüzeműre,miért ne tennénk meg mindent annak érdekében, hogy minél tovább élvezzük ennek az előnyeit...   

Szólj hozzá